Samen bouwen aan de toekomst van onze kinderen


Als een kind een kinderpsychiatrische stoornis heeft, is dit voor een gezin een hele uitdaging. Sommige aandoeningen zoals ADHD kunnen bovendien een leven lang doorspelen. Ouders willen het beste voor hun kind, en ze geloven steevast dat ook kinderen met problemen kansen moeten krijgen.

Daarom betreuren we het zeer dat het huidige ADHD debat gekleurd wordt door ongenuanceerde en tendentieuze berichten. Maar al te vaak lijkt het niet te gaan over de kinderen, hun problemen en hun noden, maar over individuele overtuigingen. In het bijzonder valt daarin de berichtgeving over de vermeende overdiagnostiek en de vermeende medicalisering op. Hoewel we niet ontkennen dat er op die gebieden wat aan de hand kan zijn, ervaren we dat het debat dermate ongenuanceerd verloopt dat het schadelijk is voor onze kinderen.

Om deze reden is een aantal ouders en hulpverleners op vrijdag 1 juni 2012 met elkaar om de tafel gaan zitten. Een gemĂȘleerd gezelschap met een gezamenlijk doel, namelijk ervoor zorgen dat er een correct beeld geschetst wordt ten aanzien van ADHD in de media. Zodat uiteindelijk kinderen met ADHD de zorg geboden kan worden die ze nodig hebben.

Teneinde dit juiste beeld te scheppen willen wij een beroep doen op iedereen die daaraan kan bijdragen; ouders, deskundigen en overige professionals. Al degenen die vanuit het perspectief van ervaring en kennis mee kunnen onderbouwen waarom ADHD niet weggezet kan en mag worden als een modeverschijnsel. In de beeldvorming valt immers op dat velen een mening uiten zonder te weten waar het echt over gaat. Niet enkel lijkt men niet te weten wat ADHD voor een kind en voor het gezin betekent, men geeft bovendien ook de indruk dat ouders niet willen investeren in een goede toekomst voor hun kinderen en daarin vooral gemakzuchtige oplossingen kiezen.

Daarom willen we een gezamenlijke strategie bedenken om ADHD en de behandeling van ADHD op een correcte en positieve manier op de kaart te zetten, door middel van constructieve initiatieven, zoals debatten, blogs en artikelen. Zo willen we ervoor zorgen dat de media op een correcte en positieve manier aandacht aan ADHD gaat besteden. Want alleen dan zullen we erin slagen invloed uit te oefenen op het ADHD debat, en op de zorg voor de kinderen met ADHD.

We rekenen ook op u. Om samen te bouwen aan de toekomst van onze kinderen. Dan pas zal geen kind buiten spel komen te staan.
Meer informatie? Mail naar: we-bouwen-samen@live.nl

Miek Wijnbergen en Angelique Bergsma (ouders van het Platform Verontruste Ouders), Gera Schutte en Suzan Otten-Pablos
(coaches en ouder), Robert Vermeiren en Michiel Noordzij (kinderpsychiater), Rob Pereira (kinderarts), Arga Paternotte en Jacky Stuifmeel
(oud-hoofdredacteur Balans Magazine en adjunct-directeur Oudervereniging Balans)


Ga naar www.we-bouwen-samen.nl voor meer informatie en/of om een reactie of steunbetuiging achter te laten.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Maak jouw eigen website met JouwWeb